26 november 2018

Lunchbijeenkomst: Multi-level governance – dinsdag 27 november

Effectief sturen met Multi-level governance

Interbestuurlijk werken is een must om samen als overheden meer te bereiken bij grote maatschappelijke opgaven, zoals de energietransitie en vraagstukken op het gebied van mobiliteit. Iedere bestuurslaag definieert de problemen net anders en gebruikt andere uitdrukkingen.

Zodra de definities vastliggen in eigen beleid, regels en investeringsprioriteiten, liggen conflicten tussen bestuurslagen op de loer. Hoe kun je dan toch samen verder komen? Hoe kun je snel en slim schakelen tussen schalen?

In opdracht van het ministerie van IenW schreef de NSOB het essay ‘Effectief sturen met multi-level governance’. Op dinsdag 27 november tussen 12 en 14 uur duiken we in de wereld van interbestuurlijk werken. Een must voor iedereen die effectiever wil kunnen samenwerken met andere overheden.

Datum en tijd

  • Dinsdag 27 november, van 12.00 – 14.00 uur incl. lunch
  • Locatie: EMMA, Wijnhaven 88 in Den Haag

Bijeenkomst is vol

Na afloop van de lunchbijeenkomst plaatsen we op deze website een link naar het essay, en volgt een verslag van de bijeenkomst.

Helaas, we hebben al veel aanmeldingen ontvangen en de bijeenkomst zit inmiddels vol. We verwelkomen u graag een volgende keer.